Fış fış tatlısı nasıl yapılır?

Fış Fış Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce küçük bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım.
  2. Kaynayınca altını kısıp 7-8 dakika kaynatalım inmeye yakın bir kaç damla limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.
  3. Soğumaya bırakalım.

Fış fış tatlısı nerenin?

Fışfış Tatlısı (Malatya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 yumurta. 1 su bardağı yoğurt.

Fırında elma tatlısı nasıl yapılır?

Elma dilimlerini toz tarçın, limon suyu ve şekerle harmanlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Pişirme kağıdının üzerine elmaları gelişigüzel koyun. Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında kuruyana kadar (yaklaşık yarım saat) tutun.

Cevizli Elma Tatlısı nasıl yapılır?

Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük bir tencereye su, esmer şeker, toz şeker, hindistan cevizi ve karabiberi koyup karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Ceviz ve kuru üzümü ilave edin, karıştırın ve hemen ocağın altını kapatın. (kuru bir kıvam almış olacak).

Ballı elma tatlısı nasıl yapılır?

Elmaları yıkayıp bütünlüğünü bozmadan içlerini sivri uçlu patates soyacağıyla çıkarın, iç harcını karıştırıp elmaların içini doldurun. Her elmanın üzerıne 1 yemek kaşığı bal dökün. Fırında 200 derece de 30-35 dk pişirin. Arzu edersenız Vanlıya sosla ikram edin.

Fırında elma tatlısı nasıl yapılıyor?

Elmalarımızı ortadan ikiye bölüp, içindeki çekirdekleri kaşık yardımıyla oyuyoruz ve toplam 10 tane olan elmalarımızı borcama diziyoruz. Her birinin ortasına birer karanfil koyup, üstüne şeker ve tarçın serpiştiriyoruz. 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkartıp, bir süre soğumasını bekliyoruz.

Cevizli elma tatlısı nasıl yapılır?

Yemeye Doyulmayan Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük bir tencereye su, esmer şeker, toz şeker, hindistan cevizi ve karabiberi koyup karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Ceviz ve kuru üzümü ilave edin, karıştırın ve hemen ocağın altını kapatın. (kuru bir kıvam almış olacak).